Matemàtiques 3-5 anys

Tot seguit compartiré una aplicació de matemàtiques per infants de 3-5 anys amb català. L’aplicació educativa analitzada s’anomena  Matemàtiques 3-5 anys. Aquesta aplicació va destinada als alumnes d’educació infantil. Ofereix als usuaris diversos activitats per treballar les matemàtiques; trobem fins a 10 nivells (el primer de tots gratuït i els altres 9 s’han de pagar).

El primer nivell es per classificar i fer parelles: figures i colors, segons la mida, dibuixos desparellats, etcètera. Al final de cada nivell, ens posa  aprova a partir de 10 preguntes i com a  premi obtenim un diploma que ens el deixa enviar per correu electrònic.  La finalitat de l’aplicació es treballar continguts de matemàtics de l’etapa 3-5 anys i, afavorir la competència matemàtica i comunicació i llenguatge.

image

Il·lustració: Interfície de l’aplicació

Pel que fa a la interactivitat de l’aplicació, considero que és de tipus selectiva, ja que es produeix una interacció entre els individus i els continguts que es presenten. En iniciar l’aplicació, trobem diferents etiquetes amb el nom del menú que ens condueixen a les diferents activitats. D’altra banda, pel que fa al grau d’interactivitat de l’aplicació, aquesta té un elevat grau d’interactivitat, ja que permet una actuació participativa-comunicativa àmplia de l’usuari a través dels diferents recursos que es plantegen.

Pel que fa a l’usuabilitat, l’aplicació és fàcil d’utilitzar. En obrir l’aplicació el personatge ens indicA que podem fer. A la part dreta de la pantalla trobem el icona d’ajuda i a la part esqurra el icona que ens permet modificar el nostre nom, volum del joc, etcètera. La interfície representada es presenta amb una especia de quadricula on podem veure els diferents nivells.  Destacant, l’accesibilitat: totes les activitats es realitzen amb el suport àudio del personatge que ens surt al principi i efectes visuals com estrelles quan hem realitzat correctament una activitat.

Personalment, si que utilitzaria aquesta aplicació, ja que crec que és adequada pel grup de persones al que va destinada i té una interfície senzilla que facilita la utilització als usuaris.

1 thoughts on “Matemàtiques 3-5 anys

  1. Realment has fet un bon anàlisi d’aquesta aplicació, tots els conceptes han estat ben explicats i d’una forma entenadora. L’aplicació també està correctament escollida, crec que treballar les matemàtiques amb aplicacions és molt positiu per captar l’atenció dels alumnes i no fer aquest aprenentatge. I està motl bé que hagis trobat una aplicació en català, no crec que ni hagin gaires i que, a més a més, estiguin ben fetes.

    M'agrada

Deixa un comentari